Αισθητική Οδοντιατρική

Εμφράξεις ρητίνης (λευκά σφραγίσματα)

Μία επιλογή για την βελτίωση της εμφάνισης του χαμόγελου σας είναι η αντικατάσταση των μεταλλικών εμφράξεων αμαλγάματος με λευκά “σφραγίσματα”. Πρόκειται για μία δοκιμασμένη και ασφαλή διαδικασία .Το υλικό της σύνθετης ρητίνης είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις δυνάμεις της μάσησης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκτός του εμφανούς πλεονεκτήματος της όσον αφορά την αισθητική ,επιπλέον απαιτεί πολύ μικρότερη αφαίρεση οδοντικής ουσίας ακολουθώντας τους σύγχρονους κανόνες της “Minimal Invasive Dentistry”-σεβασμού της οδοντικής ουσίας, λόγω της ικανότητας χημικής συγκόλλησης των υλικών με το δόντι.

Ως ιατροί είμαστε υπέρμαχοι της  πρόληψης και συμβουλεύουμε τους ασθενείς μας να φροντίζουν την στοματική υγεία τους ώστε αποφεύγεται η εμφάνιση τερηδονικών βλαβών. Ωστόσο αν έχετε τερηδόνα σας συμβουλεύουμε να κάνετε λευκές εμφράξεις που αποτελούν μια αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση.

Όψεις ρητίνης

Οι όψεις ρητίνης είναι μια διαδικασία η οποία περιλαμβάνει την τοποθέτηση  σύνθετης ρητίνης επάνω σε ένα δόντι. Η τεχνική των όψεων συνθετικής ρητίνης χρησιμοποιείτε για να γεμίσει και να επιμηκύνει περιοχές του δοντιού μέχρι ένα σημείο. (Πιο σοβαρές περιπτώσεις απαιτούν όψεις πορσελάνης ή στεφάνες, οι οποίες είναι πιο ανθεκτικές.) Εκτός της χρήσης της ως υλικό εμφράξεων, η ρητίνη στην κοσμητική οδοντιατρική χρησιμοποιείται για τον ανασχηματισμό των δοντιών.(bonding).

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αλλαγή ή/και την βελτίωση του μεγέθους, του σχήματος, του μήκους, του χρώματος και της κλήσης των δοντιών.

Οι όψεις ρητίνης είναι ενδεδειγμένη μέθοδος για σας αν θέλετε να κλείσετε μικρά διαστήματα και να βελτιώσετε ελαφρές κλίσεις (δόντια τα οποία κλίνουν  προς τα πίσω ή προς τα εμπρός).

Οι όψεις ρητίνης είναι μια σχετικά γρήγορη διαδικασία που αναλόγως του περιστατικού μπορεί να ολοκληρωθεί σε μια επίσκεψη ενώ δεν απαιτείται εκτεταμένη αφαίρεση οδοντικής ουσίας. Με κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση η διάρκεια ζωής τους μπορεί είναι μεγάλη.

Δεν ενδείκνυνται σε καπνιστές και σε όσους πίνουν πολύ καφέ ή τσάι γιατί είναι αρκετά επιρρεπείς στις χρωστικές.

Ολοκεραμικές όψεις

Πρόκειται για ένα λεπτό στρώμα (φλούδα) πορσελάνης, το οποίο σχεδιάζεται και κατασκευάζεται από εξειδικευμένους οδοντοτεχνίτες, έτσι ώστε να εφαρμόζει στο μπροστινό μέρος και στις άκρες του δοντιού. Οι όψεις πορσελάνης μπορούν να μεταμορφώσουν ακόμα και τα πιο δύσμορφα δόντια ακολουθώντας τους κανόνες της αισθητικής. Η δομή των επιφανειών τους είναι τόσο συμπυκνωμένη ώστε δεν υπάρχει καθόλου πορώδες, κάνοντάς τες αδιαπέραστες σε χρωστικές και πλάκα. Παρόλο που είναι αρκετά εύθραυστες όσο είναι στα χέρια του οδοντιάτρου σας, με το που συγκολληθούν στο δόντι, γίνονται ιδιαίτερα στέρεες. Οι όψεις αποτελούν εκείνη την επιλογή όταν υπάρχει ανάγκη αύξησης του δοντιού καθώς και ολικής κάλυψης του δοντιού.

Οι κεραμικές όψεις αποτελούν την ενδεδειγμένη αποκατάσταση σε περιπτώσεις δοντιών με έντονες δυσχρωμίες ,κατάγματα ή στρεβλοφυίες (όταν η ορθοδοντική δεν είναι επιθυμητή).

Μπορεί να κατασκευαστεί μία μόνο όψη ή πολλές μαζί σε περιπτώσεις ολικής ανακατασκευής του χαμογέλου-Smile makeover .